Prehrambena tehnologija

Po predviđanjima, do polovine XXI veka svetska populacija bi mogla da dostigne broj od neverovatnih deset milijardi, usled čega će se svet suočiti sa ozbiljnim izazovom da se obezbedi dovoljna količina hrane koja je hranljiva, bezbedna, ukusna i proizvedena u uslovima održive proizvodnje. Studijski program Prehrambena tehnologija je namenjen onima koji sebe u budućnosti vide kao kvalifikovanog stručnjaka u jednoj od više različitih oblasti prehrambene industrije. Ovaj multidisciplinarni studijski program sastoji se od izučavanja fundamentalnih aspekata hrane (hemija i mikrobiologija hrane), zatim osnovnih postupaka proizvodnje i pakovanja hrane (tehnologija mlečnih, mesnih, konditorskih proizvoda, alkoholnih pića, duvana, ambalaže…) kao i upravljanja bezbednošću i kvalitetom hrane.

prehrambena tehnologija hero img

Želiš da upišeš poljoprivredni fakultet?

Saznaj kroz koje sve korake moraš da prođeš da bi postao naš student i šta ti je sve potrebno od dokumenata.

Imaš dodatnih pitanja?

U tom slučaju, najbolje je da nas pozoveš, ili da nam pošalješ mejl