Smerovi

Prilikom upisa možete se odlučiti za jedan od ukupno sedam studijskih programa. Prijemni ispit je isti za svaki smer – proverava se znanje iz jednog od pet predmeta: sociologija, biologija, matematika, hemijia ili fizika.

Detaljnije>studijski programi biljna proizvodnja x2
200 studenata

Biljna proizvodnja

Studijski program Biljna proizvodnja, jedan je od dva studijska programa sa modulima. Prva godina je zajednička za sve module, a od druge godine se odvajaju četiri modula: Ratarstvo i povrtarstvo, Voćarstvo i vinogradasrtvo, Hortikultura i Upravljanje zemljištem i vodama.

Detaljnije
Detaljnije>studijski programi zootehnika x2
60 studenata

Zootehnika

Zootehnika je studijski program koji obrazuje stručnjake u oblasti savremenog stočarstva. Tokom studiranja, budući inženjeri stiču strateška i funkcionalna znanja iz oblasti planiranja i poboljšanja kvaliteta proizvodnje, ali i poboljšanja uslova gajenja i očuvanja životne sredine.

Detaljnije
Detaljnije>studijski programi agroekonomija x2
120 studenata

Agroekonomija

Agroekonomija je multidisciplinaran smer, idealan za studente koje interesuju oblasti poput finansija, upravljanja rizicima, ruralnog razvoja, agrarne politike, agrobiznisa, menadžementa, tržišta i marketinga poljoprivrednih proizvoda.

Detaljnije
Detaljnije>studijski programi prehrambena tehologija x2
240 studenata

Prehrambena tehnologija

Multidisciplinarni studijski program Prehrambena tehnologija je namenjen onima koji sebe u budućnosti vide kao kvalifikovanog stručnjaka u jednoj od više različitih oblasti prehrambene industrije. Ovaj program ima ukupno pet različitih modula.

Detaljnije
Detaljnije>studijski programi biot.inf.inz. x2
40 studenata

Biotehnički i informacioni inženjering

Ovaj multidisciplinarsni studijski program nudi obrazovanje nove generacije stručnjaka koja može da odgovori budućim izazovima u oblasti poljoprivrede, savremene poljoprivredne tehnike i informacionih tehnologija.

Detaljnije
Detaljnije>studijski programi zastita ziv.sr. x2
40 studenata

Zaštita životne sredine u proizvodnji hrane

Reč je o najsavremenijem studijskom programu, koji je kreiran osluškivanjem kako domaćeg, tako i evropskog tržišta rada i jasnom potrebom za ekspertima u ovoj oblasti. Studenti ovog smera postaće stručnjaci za rešavanje problema u oblasti zaštite prirodnih resursa koji se koriste u poljoprivredi: zemljišta, voda i biodiverziteta.

Detaljnije
Detaljnije>studijski programi fitomedicina x2
90 studenata

Fitomedicina

Fitomedicina je perspektivan smer sa nastavnim planom i programom koji objedinjuje teoriju i praksu i omogućuje naučno-istraživački rad studenata u zemlji i inostranstvu. Osnovni cilj studijskog programa je obrazovanje stručnjaka iz oblasti zaštite bilja i prehrambenih proizvoda.

Detaljnije

Bitni datumi

Ukoliko želiš da budeš student Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, onda je važno da znaš sledeće:

 

1

BESPLATNA PRIPREMNA NASTAVA
- maj 2023.

2

PRIJAVA KANDIDATA NA KONKURS
- jun 2023.

3

PRIJEMNI ISPIT
- jun 2023.

4

OBJAVLJIVANJE PRELIMINARNE RANG LISTE
- jul 2023.

5

OBJAVLJIVANJE KONAČNE RANG LISTE
- jul 2023.

6

UPIS
- jul 2023.

Želiš da upišeš poljoprivredni fakultet?

Saznaj kroz koje sve korake moraš da prođeš da bi postao naš student i šta ti je sve potrebno od dokumenata.

Imaš dodatnih pitanja?

U tom slučaju, najbolje je da nas pozoveš, ili da nam pošalješ mejl